Products Designed With Lefties In Mind

Posted by alex3077 17/02/2018 0 Comment(s)

'Products Designed 

With Lefties In Mind'

 

 

Το www.wiseonline.com.cy εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία στη γκάμα των προϊόντων του, αποκλειστικά για αριστερόχειρες! 

 

Στο “Lefty’s Corner” θα βρείτε μερικά από τα πιο χρηστικά αντικείμενα, όπως στυλό, ψαλίδια, πορτοφόλια, μαχαίρια κουζίνας, ανοικτήρια κονσέρβας, ποντίκια υπολογιστή και πολλά άλλα προϊόντα ειδικά μελετημένα για να βολεύουν όσους χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι. Δείτε εδώ όλη τη συλλογή.  

 

 

Σχεδόν όλα τα εργαλεία είναι κατασκευασμένα για να χρησιμοποιούνται από δεξιόχειρες, γεγονός που φέρει τους αριστερόχειρες σε μειονεκτική θέση και πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα. 

 

Το www.wiseonline.com.cy αγκαλιάζει τους αριστερόχειρες παρουσιάζοντας στη γκάμα των προϊόντων του, μερικά από τα πιο χρηστικά προϊόντα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους!   

 

 

Τα νέα προϊόντα του Wise Online έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινότητα αυτής της μερίδας των ανθρώπων, και θα ανανεώνονται τακτικά, ενώ σας συνιστούμε να κάνετε άμεσα την αγορά του προϊόντος που σας ενδιαφέρει, καθώς τα διαθέσιμα τεμάχια αυτής της κατηγορίας είναι περιορισμένα.   

 

Accept Your child!

Lefty??  

Make their life easier and fun! 

 

 

Το “Lefty’s Corner” δημιουργήθηκε και για τα παιδιά, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με έναν κόσμο φτιαγμένο από δεξιόχειρες για δεξιόχειρες.  Οι χάρακες, οι ξύστρες, τα σπιράλ τετράδια, είναι πολύτιμα βοηθήματα που κάνουν πιο ευχάριστη και απλή την γραφή και όλες τις σχολικές εργασίες.  

 

 

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όλοι έχουμε χαρίσματα, κλίσεις και ταλέντα που μπορούν να μας αναδείξουν.

 

Οι αριστερόχειρες αποτελούν τη μειοψηφία με περίπου 10% των ανθρώπων. Οι περισσότεροι αριστερόχειρες μπορεί σε κάποιο βαθμό να χρησιμοποιούν και το δεξί χέρι δηλαδή είναι αμφιδέξιοι. Εάν όμως έχετε ένα φίλο αριστερόχειρα, να είστε σίγουροι ότι θα εκτιμήσει πολύ ένα δώρο αποκλειστικά για αυτόν! 

 

Οι αριστερόχειρες έχουν τη δική τους μέρα που είναι η 13η Αυγούστου.

 

 

Μερικοί διάσημοι αριστερόχειρες:

Ηθοποιοί: Τσάρλι Τσάπλιν,  Ατζελίνα Τζολί,  Γούντι Άλεν,  Ρομπερτ Ντε Νίρο,  Σιλβεστερ Σταλόνε, Τομ Κρουζ, Τζούλια Ρόμπερτς, Όρσον Γουέλς, Μπρούς Γουίλλις, Μέριλιν Μονρόε, Τέλλι Σαβάλλας, Νικόλ Κίντμαν  και άλλοι.

Πολιτικοί: Μαχάντμα Γκάντι, Ουίνστον Τσόρτσιλ, Φιντέλ Κάστρο, Τζέραλντ Φορντ, Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους ο πατέρας, Μπάρακ Ομπάμα. (4 από τους 5 τελευταίους προέδρους των ΗΠΑ ήταν αριστερόχειρες).

Το παιδί μου είναι αριστερόχειρας

 

Όταν οι γονείς διαπιστώσουν ότι τι παιδί τους είναι αριστερόχειρας δεν πρέπει  να ανησυχούν και να αγχώνονται  διότι τα παιδιά αυτά προσαρμόζονται πολύ εύκολα τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Εξ άλλου μπορεί να υπάρχει και η σχετική εμπειρία στη οικογένεια με την ύπαρξη κάποιου αριστερόχειρα γονιού.

 

Λανθασμένος τρόπος γραφής

 

Λανθασμένη χρήση του χεριού στη γραφή

 

Σωστός τρόπος γραφής

(Το χέρι πρέπει να βρίσκεται κάτω από το γραφόμενο κείμενο)

 

Αριστερόχειρες 

 

1)  Ένα στα 10 παιδιά είναι αριστερόχειρας.  Όλα τα παιδιά θα πετύχουν στη ζωή τους είτε αριστερόχειρες είτε  δεξιόχειρες.

2) Είναι πιθανόν οι αριστερόχειρες να δυσκολευτούν στην αρχή να μάθουν να γράφουν. Μιλήστε με τον δάσκαλο τους, που πρέπει οπωσδήποτε να είναι ενήμερος. Ζητήστε του να βάλει το παιδί να κάθεται στην αριστερή μεριά του θρανίου, ούτως ώστε να μην εμποδίζει με τον αριστερό του αγκώνα, τον συμμαθητή του που είναι δεξιόχειρας.

3)Πριν από πολλές δεκαετίες οι εκπαιδευτικοί εξασκούσαν ψυχολογική, ακόμα και σωματική βία στα παιδιά να αλλάξουν χέρι και να γράφουν με το «καλό», με αποτέλεσμα να τους προκαλούν μαθησιακά και ψυχολογικά προβλήματα. Ευτυχώς σήμερα αυτό έχει σχεδόν εκλείψει.  Τόσο οι γονείς όσο και ο δάσκαλος δεν πρέπει να εξασκούν καμιά πίεση στο παιδί γιατί απλούστατα το «καλό» του χέρι είναι το αριστερό. Δεν μπορούν με τη πίεση να μεταφέρουν το κέντρο του λόγου από το δεξιό στο αριστερό ημισφαίριο. Εάν είστε δεξιόχειρας δοκιμάστε για μια μέρα να γράψετε με το αριστερό σας χέρι και θα καταλάβετε πως νοιώθουν τα παιδιά όταν αναγκάζονται να αλλάξουν χέρι. Μη του κάνετε παρατηρήσεις για τα άσχημα γράμματα του. Απλά του προκαλείτε περισσότερο άγχος και χειροτερεύετε τη κατάσταση.

4) Μάθετε το παιδί να κρατά το μολύβι σωστά, με τα τρία δάκτυλα και να μη το πιάνει με ολόκληρη τη παλάμη.

5) Μάθετε το παιδί να βάζει το χέρι του κάτω από τα γραφόμενα για να αποφύγει το μουτζούρωμα και για να βλέπει τι γράφει.

6) Δείξτε του να γυρίζει τη κόλλα κατά 20ο μοίρες προς τα δεξιά. Αυτό θα το διευκολύνει να γράφει πιο σωστά.

7) Πάρτε του ένα δώρο που είναι για αριστερόχειρες.

(Πηγή: Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου http://www.child.org.cy )